Project Onderhoudsvrije Tuin 1

Project Onderhoudsvrije Tuin

Deze tuin was door achterstallig onderhoud en verbouwing van de woning in slechte staat. De wens van de opdrachtgever was een onderhoudsvrije tuin met veel zitruimte.
Nadat de tekeningen en het beplantingsplan waren goedgekeurd door de opdrachtgever is de gehele tuin leeg gehaald en kon er begonnen worden met de bestrating. Bij de keuken is een terras aangelegd met een verhoogde bak en een beukenhaag. De verhoogde bak en de beukenhaag scheiden het terras van de carport en oprit, waardoor er een afgeschermde zithoek ontstaat.
Aan de achterzijde van het huis is een groot terras aangelegd waardoor er voldoende ruimte is om er met een groot aantal mensen te kunnen zitten. Ook daar is een verhoogde bak met een beukenhaag aangelegd om de grens tussen de tuin en het gemeenteplantsoen te scheiden. Hierdoor ontstaat er voldoende privacy om er heerlijk te kunnen vertoeven.
Voor de beplanting is gekozen voor groenblijvende bodembedekkers met solitaire struiken en planten. Door bodembedekkers te gebruiken krijgt onkruid geen kans. Tevens behoudt de tuin ook in de winter een mooie groene uitstraling.

Project Onderhoudsvrije Tuin 2 Project Onderhoudsvrije Tuin 3 Project Onderhoudsvrije Tuin 4