Project bloeiende muurkas 1

Project Bloeiende Muurkas

Deze muurkas was al jaren niet meer in gebruik. De bedoeling was om het achterstallige onderhoud te herstellen, zodat de klant de muurkas weer kan gebruiken om groenten, druiven en kruiden te telen. Ook moest er een automatisch beregeningsysteem worden aangebracht.
Het staalwerk van de kweektafels is, waar nodig, vernieuwd en opnieuw geverfd. Ook zijn de platen aan de zijkant van de kweektafels vervangen door trespa-platen. De oude grond in de kweektafels is vervangen door nieuwe kweekaarde en daar zijn diverse kruiden, knoflook en uien in geplant. Beide kweektafels hebben pop-up sproeiers gekregen voor de beregening. Deze beregening kan door middel van gezette tijden automatisch water geven.
De muren zijn opnieuw wit gespoten met latex en er is een draadgeleidingssysteem aangebracht om druiven aan vast te zetten. Als laatste is er nieuw straatwerk aangebracht, hierbij is gekozen voor klinkers met een bijpassend ouderwets uiterlijk. In de bestrating is een plantgat gemaakt, waar twee soorten druiven in zijn geplant.

Project bloeiende muurkas 4 Project bloeiende muurkas 3 Project bloeiende muurkas 2